• Näkyviä tekoja nuorten yksinäisyyden vähentämiseksi

  Homies Youth Work

Arvolupauksemme


1

Rajattomuus

``Ympäristöt, kellonajat ja menetelmät - variaatioiden määrä on loputon.``

2

Tavoitettavuus

``Ketterät, moninaiset alustat ja kellonajat.``

3

Muokkautuvuus

``Valta on nuorella.``

Nuorisotyön uusi normaali yksinäisyyttä vastaan

Homies Youth Work

Homies on nuorisotyön menetelmä, joka saa voimansa rajattomuudesta; se avaa työvälineiksi nuoren elämän ympäristöt, kuten kodin ja mahdollisuuksiksi yhteiskunnan monimuotoiset tilat, tavat, toiminnot ja uuden luomisen areenat.

Valta siirtyy nuorelle hänen omilla reviireillään, toiveillaan ja päätöksillään. Lähtökohtana on jokaisen nuoren oikeus olla näkyvä, itselleen sopivalla tavalla.

Yksinäisyys on Suomessa yhteiskunnallisesti merkittävä haaste, joka yksilötasolla voi olla musertava tragedia. Yksinäisyyden terveysriskit ovat rinnastettavissa kansanterveyden tasolla tupakointiin tai ylipainoon. Joka viides suomalainen kärsii yksinäisyydestä ajoittain ja joka kymmenennellä yksinäisyys on pysyvä olotila. Homies Youth Work taistelee yksinäisyyden kokemuksia vastaan nuorten ihmisten parissa Jyväskylässä.

Homies on mukana STEAn Yksinäisyyden vähentämisen teemarahoituksessa.

STEAn tiedoista löydät meidät kehittämishankkeemme hallinnollisella nimellä Kotoa yhteisöihin-projekti.

Sinun polkusi

Homies


Homies -yksilövalmennus


Yksilövalmennus alkaa alkukartoituksen tekemisellä, jonka avulla kartoitetaan nykytilanne ja asetetaan tavoitteet. Tehdään yhdessä nuorilähtöisesti suunnitelma valmennuksen sisällöstä, jonka avulla etenemme tavoitteita kohti. Yksilövalmennukset voivat pitää sisällään keskustelua, itsetuntemuksen sekä sosiaalisten taitojen vahvistamista ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Jokainen Homies-polku on yksilöllinen, jonka päätteeksi tehdään loppuarviointi jatkosta.

Homies -ryhmävalmennus


Homiesin ryhmävalmennukset ovat joko erilaisia projektiluontoisia valmennuksia tai KasvuPlan-valmennuksia. KasvuPlan on tarkoitettu kasvuhakuisille ihmisille, jotka haluavat työstää omia kasvun paikkojaan, kirkastaa identiteettiään ja ottaa konkreettisia askeleita unelmansa toteuttamiseksi. Ryhmävalmennukset syntyvät nuorten omista tarpeista käsin.

Homies -tutkimusmatkailu


Homies tutkii ja tutustuu yhdessä nuoren tai nuorten ryhmän kanssa kiinnostaviin vapaa-ajan tiloihin, paikkoihin, toimintoihin tai esimerkiksi työpaikkoihin. Ei ole väärin haluta mennä yhdessä uusiin tilanteisiin. Yhdessä olemme vahvempia ja rohkeampia.

Homies-heimo


Homies-heimo koostuu nuorista, jotka ovat toiminnassamme mukana aktiivisesti. Heimo on ympäristö, jossa on mahdollista tutustua toisiimme ja keksiä yhteistä tekemistä. Heimo toimii myös ajankohtaisena tiedotuskanavana Homies-toiminnoista, jonka kautta saa tiedon ensimmäisenä, mitä milloinkin tapahtuu. Heimoon liittyminen tapahtuu siinä hetkessä, kun tulee mukaan Homiesiin.

Homies - tiimi


Mika Heinonen

Mika Heinonen

``Ihminen edellä`` Toiminnanjohtaja

044 2414014
mika.heinonen@muutila.fi

 • Tradenomin (JAMK) koulutus, henkilöstöasiantuntija, opinnot loppusuoralla
 • Certified MCID-Coach/MCID Oy
 • Mestarivalmentaja-tutkinto/Partus Oy
 • Vahvuuksina valmentaminen, liiketoimintaosaaminen ja osaamisen kehittäminen ja johtaminen
 • Vapaa-ajalla harrastaa lukemista, luonnossa liikkumista ja kamppailu-urheilua
Ville Tolppanen

Ville Tolppanen

``Kohtaamisen taitaja`` Valmentaja/ Projektisuunnittelija

044 2407123
ville.tolppanen@muutila.fi

 • Parhaillaan käynnissä: Yhteisöpedagogin opinnot (XAMK)
 • Kansainvälinen radio -ja tv-työ, media-assistentti/ Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Outokumpu
 • Monipuolisesta osaamistaustasta löytyy media-alan lisäksi musiikin tuottamista ja erilaisia projekteja mm. improvisaatioteatterin parissa
Linda Lindström

Linda Lindström

``Haaste on aina mahdollisuus`` - Yhteisöpedagogi-harjoittelija

harkkarit@muutila.fi

 • Harjoittelun ohella käynnissä opinnäytetyö Homiesin työmenetelmien arvioinnista ja kehittämisestä työntekijöiden näkökulmasta.
 • BA in Ethnology, Psychology and Criminology (Stockholm University)
 • Monipuolista osaamistaustaa löytyy projektisuunnittelun ja vaikuttamistyön lisäksi mm. LHBTIQ ja opiskelijakunnallisista areenoista Suomessa ja kansainvälisesti.
 • Vapaa- ajalla tykkään opiskella kieliä ja harrastaa improvisaatioteatteria. Liikunnallisesti nautin kamppailulajeista ja ilmajoogasta.

Kaipaatko muutosta?

Jos yksinäisyys hankaloittaa elämääsi, ole rohkeasti yhteydessä meihin. Reagoimme yhteydenottoon mahdollisemman pian. Keskustelemme kanssasi ja löydämme ratkaisun yhdessä miten edetään.

Tärkeintä on, ettet jää yksin.

 

 

Homies-nuorten kokemuksia:

Mulla ei oo oikein ikinä ollut kavereita. Tämän kautta se tunne on jotenkin helpottanut. Mä oon tajunnu etten mä oo ainut joka kokee yksinäisyyttä.

Te ootte sanonu, että te ette oo esim. nuorisotalo, vaan erilaista. Tietää sen ja mitä se pitää sisällä ja mitä varten sitä tehdään. Ja kun tulee, niin saa heti kiinni, että mistä siinä on kyse.

Yhdessä vahvempia

Yhteistyökumppanimme


YhteystiedotOsoite

Crazy Town -asiantuntijayhteisö
Kauppakatu 39
40100 Jyväskylä


Sähköposti

etunimi.sukunimi@muutila.fi


Puhelin

Mika/ 044 2414014
Ville/ 044 2407123